Dela på Google+:

Grillad aubergine med soja-tahin-dressing

Ingredienser för 4 personer

per portion: 820 kJ / 196 kcal

  • 2 auberginer
  • 2 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • ½ fänkål
  • ½ granatäpple
  • 25 g pistagenötter
  • ett par blad mynta

Till dressingen:

Tillagning

Tillagningstid: 1hr 30min

Skölj och skiva auberginerna på längden, strö salt på snittytorna och låt vila i ca 60 minuter. Skölj av saltet och klappa aubergineskivorna torra, grilla dem i en grillpanna utan fett på båda sidorna i ca 4–5 minuter. Arrangera på en tallrik och droppa över olivolja.

Ansa, skölj och hyvla fänkålen tunt. Arrangera den på auberginerna. Ta ur kärnorna ur granatäpplet och lägg dem tillsammans med pistagenötterna och myntabladen ovanpå fänkålen.

Till dressingen: Skala och pressa vitlöken och rör ihop med tahinen, sojasåsen, sirapen och limesaften. Smaka av med peppar, häll dressingen över auberginerna och servera.

Tips: I stället för tahinen kan du ta finmalda sesamfrön.