Dela på Google+:

Stekt tonfisk med tomat- och paprikakompott

Ingredienser för 4 personer

per portion: 745 kJ / 178 kcal

  • 2 portionsbitar tonfisk (vardera 150 g och 2 cm tjocka) utan skinn
  • 600 g tomater
  • 250 g lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 tsk olivolja
  • 4 tsk Kikkoman Ponzu Chili Sojasås
  • persilja till garnering

Tillagning

Tillagningstid: 1hr

Skala och riv ned ingefäran i en djup tallrik eller en skål. Tillsätt 2 tsk Kikkoman Ponzu Chili. Blanda. Lägg ner och vänd tonfiskbitarna tills marinaden täcker dem fullständigt. Låt marinera 1 timme i kylskåpet (vänd då och då).

Skölj och fyrdela tomaterna. Skala och skiva löken. Halvera paprikorna, ansa bort kärnor och vita hinnor och strimla i 1/2 cm tjocka strimlor.

Hetta upp oljan i en djup stekpanna, tillsätt och fräs löken under omrörning i 3 minuter. Tillsätt paprikan och låt koka under ständig omrörning i 5 minuter. Tillsätt tomaterna och 2 tsk Kikkoman Ponzu Chili. Rör om och fortsätt koka i 30 minuter på medelhög värme.

När kompotten är färdig, ta upp de marinerade tonfiskbitarna ur marinaden och stek dem på hög värme i 1 minut på vardera sida. Ta upp dem ur stekpannan. Häll ner och koka upp marinaden i stekpannan, låt reducera och dra undan pannan från spisen. 

Lägg upp kompotten på tallrikarna, arrangera tonfiskbitarna ovanpå, droppa över såsen och garnera med persiljan.