Dela på Google+:

Friterad tofu

Ingredienser för 4 personer

  • 1 tofu 
  • 120 ml fiskbuljong / dashi 
  • 40 ml mirin (japanskt matlagningsvin) 
  • 40 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås 
  • 80 g rättika
  • 10 g färsk ingefära 
  • 1 salladslök 
  • grön minipaprika eller okra
  • mjöl att vända i
  • lite 7-kryddor-pulver eller chili
  • olja till fritering
  • chiliflingor eller shichimi

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Tillagning

Låt tofun rinna av väl. Skala och finriv rättikan och pressa ut vattnet. Finriv den färska ingefäran. Skär salladslökarna i tunna ringar och klappa dem torra.

Till såsen: Låt mirinet koka upp i en stekpanna. Tillsätt fiskbuljongen och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. Värm upp väl. Vänd tofubitarna i mjöl och fritera vid 170° C. Fritera även minipaprikan eller okran en kort stund.

Lägg upp den friterade tofun med paprikan/okran och garnera med den fina rättikspurén och salladslökarna. Häll på sås upp till hälften av tofun och dekorera med chiliflingor eller shichimi. Servera varmt.

Tips: Den här rätten blir vegetarisk om du byter ut fiskbuljongen mot grönsaksbuljong.