Dela på Google+:

Friterad bläckfisk med söt sojasås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1727 kJ / 412 kcal

  • 1/3 knippe gräslök          
  • 600 g bläckfisk                                                  
  • potatismjöl         
  • olja för fritering                                                  

Till den söta sojasåsen:

Tillagning

Tillagningstid: 30min

För den söta sojasåsen: Koka upp kombubuljongen, mirin, naturligt bryggd sojasås och sockret i en kastrull. Rör ut potatismjölet i vattnet till en redning. Häll ned redningen i såsen under omrörning.

Skär sedan gräslöken i tunna ringar. Rensa bläckfisken och skär kroppen i 7–8 mm breda ringar. Stycka tentaklerna i ca 4 cm långa bitar. Pudra bläckfiskbitarna med potatismjöl och fritera i 170 °C het olja. Lägg den friterade bläckfisken på tallrik och häll den söta sojasåsen över. Strö över gräslöksringarna.