Dela på Google+:

Friterad aubergine i japansk sås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 487 kJ / 116 kcal

  • 3–4 stjälkar gräslök
  • 10 g färsk ingefära
  • 80 g vit rättika
  • 1 aubergine
  • 1 tsk vegetabilisk olja
  • 200 ml fiskbuljong eller dashi 
  • 25 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 25 ml vitt vin (halvsött)
  • 1 1/2 matsked strösocker
  • chilistrimlor

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Tillagning

Hacka och skölj under rinnande vatten och pressa ur den vita rättikan. Finhacka gräslöken. Mosa rättikan och ingefäran fint och pressa vattnet ur rättikan. 

Skär auberginen i munsstora bitar och stek i en oljad panna. Låt oljan rinna av från bitarna på kökspapper. Häll fiskbuljongen, vitt vinet, sockret och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås i en kastrull och låt koka upp. Lägg upp auberginebitarna och garnera med rättika-, ingefärsmoset, chilistrimlorna och gräslöken. Häll upp en såsspegel. 

Tips: För en vegetarisk variant kan du ta grönsaksbuljong i stället för fiskbuljongen. För en glutenfri variant kan du använda Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås.