Dela på Google+:

Fläskfilé med purjolök i vitlöksmajonnäs och sojaspetsad morotssås med apelsin

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2079 kJ / 496 kcal

 

Till morotssås med apelsin och soja

  • 200 g morötter
  • 20 g smör 
  • 100 ml apelsinjuice
  • 1 msk Kikkoman Wok Sauce
  • 2–3 kvistar timjan
  • 1–2 tsk strösocker

Till purjolök i vitlöksmajonnäs:

  • ½ purjolök
  • 80 g majonnäs
  • 3–4 vitlöksklyftor, rivna

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Morotssås med apelsin

Skala och skär morötterna i 7–8 mm tjocka skivor och förväll. Hetta upp hälften av smöret i en kastrull och fräs upp de förvällda morotsskivorna. Tillsätt apelsinjuic och  socker. Krydda med Wok Sauce, tillsätt sedan resten av smöret och fortsätt glasera. Strö över timjanblad och håll varmt.

Purjolök i vitlöksmajonnäs

Strimla purjolöken fint i 4–5 cm långa, mycket tunna strimlor. Lägg purjolök, majonnäs och den rivna vitlöken i en skål och blanda väl. 

Blanda Kikkoman sojasås och mirin i en annan skål. Putsa bort fett och senor från fläskfilén och skär den i cirka 2 cm tjocka skivor. Banka ut köttet till tunna skivor med en köttklubba och vänd i vetemjöl.

Hetta upp olja i en panna och bryn hastigt köttskivorna på båda sidor. Häll över mirin-sojasåsblandningen strax innan köttet är genomstekt och glasera på hög värme. Lägg upp köttskivorna med morötterna på tallrik. Fördela purjolöken i vitlöksmajonnäsen på köttskivorna och dekorera med persilja.