Dela på Google+:

Färgglad morots-ingefärs-gryta med grön pesto och knaperstekt chorizo

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2243 kJ / 536 kcal

Till chorizon:

  • 160 g chorizo

Till peston:

  • 80 g slätbladig persilja
  • ½ vitlöksklyfta
  • 60 g makadamianötter
  • 60 ml olivolja
  • 2 rågade tsk riven parmesan
  • salt
  • nymalen vitpeppar från pepparkvarn

Tillagning

Tillagningstid: 50min

Skölj, skala och skiva eller tärna morötterna. Skala och skiva ingefäran. Skala och tärna potatisen och löken. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs upp ingefäran och löken i ca. 3 minuter, tillsätt morötterna och potatisen. Häll över buljongen och Kikkoman Naturligt bryggd less salt sojasås – 43 % lägre salthalt. Koka färdigt under lock på låg värme i ca 45 minuter, rör om då och då.

Tunnskiva under tiden chorizon. Lägg chorizoskivorna på bakplåtspapper. Stek chorizon knaprig i ugnen eller ångugnen vid 150 °C i ca 8 minuter.

Till peston: Skölj och skaka persiljan torr, plocka av bladen. Skala vitlöken och grovhacka den tillsammans med makadamianötterna. Lägg persiljan, vitlöken och nötterna i ett högt kärl. Tillsätt oljan och puréa allt med stavmixern. Blanda ned parmesanosten och smaka av peston med salt och peppar.

Häll upp morotsgrytan på förvärmda sopptallrikar. Fördela chorizoskivorna samt peston över morotsgrytan och servera genast.