Dela på Google+:

Chutney på äpple och ingefära med sojasås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 426 kJ / 102 kcal

Tillagning

Tillagningstid: 20min

Finhacka chilin (den som inte vill ha det så starkt kan ta bort kärnorna). Skölj och hacka koriandern eller basilikan. Skala äpplena och ingefäran, kärna ur äpplena och skär allt i ca 0,5 cm stora tärningar.

Karamellisera sockret i en kastrull och deglasera med äppeljuicen. Lägg chilipepparn, sojasåsen, ingefäran och hälften av äppeltärningarna i kastrullen och låt småkoka på låg värme i ca 10 minuter. När det karamelliserade sockret har lösts upp, purea chutneyn med en mixerstav till en jämn smet.

Tillsätt sedan resten av äppelbitarna, låt koka upp igen och smaka av med socker. Ta bort kastrullen från plattan, låt svalna och vänd ner koriandern eller basilikan.

Tips: Den här chutneyn smakar mycket gott till ost och kyckling/fågel.