Dela på Google+:

Chili sin carne

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2428 kJ / 580 kcal

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk linser
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 tsk chiliflingor
  • 2 tsk koriander, malen
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 burk hackade tomater
  • 100 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 burk kidneybönor
  • 8 msk havreyoghurt
  • ett par färska korianderblad
  • 8 små tortillor

Tillagning

Tillagningstid: 1hr

Skala och skär löken i ringar, skala och pressa vitlöken. Halvera, ansa, skölj och strimla paprikan. Låt linserna rinna av.

Hetta upp oljan i en kastrull, fräs löken och vitlöken glansig, tillsätt paprikan, chiliflingorna, koriandern, spiskumminen, paprikapulvret och oreganon och stek i 1–2 minuter. Tillsätt linserna, tomaterna, 300 ml vatten och teriyakisåsen och låt småkoka i ca 15 minuter.

Skala, skölj och tärna sötpotatisen. Låt kidneybönorna rinna av, tillsätt dem och sötpotatisen till chilin och låt småkoka i ca 20–25 minuter till. Garnera chili sin carne med yoghurt och koriander och servera med tortillorna.

Tips: För att få ut fler portioner kan du öka mängden linser eller bönor eller servera rätten med ris.