Dela på Google+:

Burritobowl med teriyakisötpotatis, svarta bönor och avokado

Ingredienser för 4 personer

per portion: 720 kJ / 172 kcal

  • 3 mellanstora sötpotatisar, skalade och tärnade i 2 cm tjocka bitar
  • 4 msk Kikkoman Teriyaki marinad
  • 3 msk rapsolja
  • 300 g naturris
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 msk chipotlepasta
  • 400 g svarta bönor (burk), avrunna och sköljda
  • 2 röda paprikor, urkärnade och skivade
  • 2 avokador, skalade, urkärnade och skivade
  • limeklyftor till serveringen
  • 2 salladslökar, finskurna, till serveringen

Tillagning

Tillagningstid: 55min

Sätt ugnen på 220 °C /varmluft: 200 °C /gasugn: steg 7. Lägg bakplåtspapper på en stor bakplåt, lägg sötpotatisen ovanpå och pensla den med 3 msk Teriyakimarinad och 1 msk olja. Grädda i 35–40 minuter tills sötpotatisen är guldbrun och färdig.

Under tiden: Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen, låt det rinna av och ställ undan.

Till bönorna: Hetta upp 1 msk av oljan i en mellanstor panna och fräs löken mjuk i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och chipotlepastan och fräs i 2 minuter till. Tillsätt bönorna, den kvarvarande 1 msk Teriyakimarinad och en skvätt vatten och fräs färdigt i 5 minuter till.

Hetta upp resten av olja ordentligt i en panna och stek paprikaskivorna brynta och mjuka i ca 6–8 minuter.

Fördela riset i 4 skålar och arrangera ovanpå sötpotatisen, de svarta bönorna, den röda paprikan och avokadoskivorna. Servera med limeklyftorna och de skurna salladslökarna.