Dela på Google+:

Bruschetta med tartar på tonfisk och avokado

Ingredienser för 8 personer

per portion: 1802 kJ / 430 kcal

  • 200 g färsk tonfisk
  • 1 salladslök
  • 1/2 avokado
  • 100 g cocktailtomater
  • 1/2 limefrukt
  • 1 tsk wasabipasta
  • 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 1 nypa vitpeppar
  • 40 g smör
  • 8 skivor baguette
  • ett par korianderblad

Tillagning

Tillagningstid: 20min

Skölj tonfisken i kallt vatten, rensa och skölj salladslöken, ta bort kärnan och gröp ur avokadon ur skalet, skölj cocktailtomaterna, tärna allt fint och blanda ihop. Riv lite limeskal och pressa ur limesaften. Rör ihop 2 msk limesaft, wasabipasta och sojasås, blanda ned i tonfiskblandningen och krydda med vitpeppar. Rör ihop smöret med limeskalet. Rosta baguetteskivorna i ugnen eller brödrosten, stryk på limesmöret och lägg på tonfisk-avokado-tartaren. Garnera med koriander och servera.