Dela på Google+:

Braxfiléer med ponzusås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1330 kJ / 318 kcal

Tillbehör:

  • 200 g kokt quinoa
  • 4 små vitlökar
  • 1/2 knippe gräslök
  • 1/2 knippe färsk persilja
  • 4 kvistar färsk dill
  • 1 gul morot
  • 1 gul citron
  • 1 fänkålsknöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås

Tillagning

Tillagningstid: 15min

Skiva fänkålen i mycket tunna skivor och ställ undan. Skala och hyvla moroten, hacka alla örterna, skala och tärna lökarna. Häll Ponzu Citrus Sojasås i en salladsskål, tillsätt sedan olivoljan och gör till krämig konsistens. Tillsätt örterna och blanda runt.

Hetta upp Ponzu Citrus Sojasåsen i en stor stekpanna och stek braxfiléerna 2 minuter på båda sidorna på medelhög värme. Strö över dill och dra undan pannan från plattan. Lägg upp braxfiléerna, peppra och droppa över resten av stekskyn. Lägg quinoan i en skål, rör om och garnera med örterna och ett par fänkålsstrimlor.