Dela på Google+:

Bräserade ponzu-kycklingvingar

Ingredienser för 2 personer

per portion: 3655 kJ / 873 kcal

  • 200 g rättika
  • 200 g sockerärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 tsk strösocker
  • 200 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
  • 400 ml hönsbuljong
  • 12 kycklingvingar
  • 2 kokta ägg
  • 2 tsk potatismjöl
  • Salt

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Skala, skölj och skiva rättikan i ca 2,5 cm tjocka skivor, halvera dem sedan. Koka sockerärtorna i saltat vatten i ca 1 minut, häll bort vattnet och låt dem rinna av.

Skala och bryn vitlöken tillsammans med ingefäran och kycklingvingarna i het olja. Rör ihop hönsbuljongen med Ponzu Citrus Sojasås och socker, häll blandningen över kycklingvingarna och låt småkoka i ca 15 minuter med locket på. Tillsätt rättikan och låt småkoka i ca 15 minuter till. Skala och tillsätt äggen 5 minuter före slutet av koktiden.

Ta upp kycklingen, rättikan och äggen ur buljongen, fyrdela äggen. Sila buljongen och låt den koka upp, red med potatismjöl. Lägg upp kycklingen, rättikan och äggen på tallrikar. Häll buljongen över, garnera med sockerärtorna och servera.