Dela på Google+:

Bräserade kycklingvingar och grönsaker

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1417 kJ / 338 kcal

  • 20 ml vegetabilisk olja 
  • 500 g kycklingvingar                            
  • 400 g potatis                             
  • 200 g morötter                         
  • 150 g lök    
  • 50 g haricovert (gröna bönor)                                         
  • 550 ml vatten
  • 50 ml saké (eller vitt vin)  
  • 50 g strösocker     
  • 5 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Halvera kycklingvingarna i leden. Skala och tärna potatisen i ca 3 cm stora tärningar. Skala och tärna morötterna i ca 2 cm stora tärningar. Förväll morötterna i 2 till 3 minuter och låt rinna av väl. Skala, halvera och skiva löken i 1 cm tjocka skivor.

Hetta upp halva mängden olja i en panna och bryn hastigt kycklingvingarna. Lägg de brynta vingarna i en kastrull. Hetta upp resten av oljan i en panna och bryn hastigt potatisen, morötterna och löken. Ansa samtidigt bönorna och förväll dem. Lägg även grönsakerna i kastrullen och tillsätt vatten, saké och socker. Låt allt koka upp och sedan koka på medelstark värme i 3 till 4 minuter. Tillsätt naturligt bryggd sojasås, täck med lock och låt det småkoka ytterligare 15 till 20 minuter. Lägg de bräserade kycklingsvingarna med grönsakerna i en skål och dekorera med de förvällda gröna bönorna.