Dela på Google+:

Bräserad karp i vitlöksojasås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 958 kJ / 229 kcal

  • 75 ml vatten
  • 4 skivor karp à 100 g
  • 240 g spenat
  • 25 ml olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 salladslök
  • 40 g strösocker
  • 15 ml saké
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 15 ml vinäger
  • 2–3 stjälkar gräslök

Tillagning

Tillagningstid: 25min

Koka upp vatten i en kastrull och blanchera karpskivorna. Spara på avkoket. Lättstek spenaten snabbt i en panna med olja.

Hetta upp oljan och vitlöksklyftan i en panna tills vitlöken blivit lite brun. Ta upp vitlöken ur pannan. Skiva salladslöken tunt och fräs upp den i pannan.

Låt sockret smälta i pannan. Rör sedan ned sakén, den naturligt bryggda sojasåsen och vinägern och blanda väl. Lägg tillbaka karpskivorna i avkoket och låt koka på hög värme tills såsen blir tjockflytande.

Lägg upp spenaten på tallrik. Placera karpskivorna ovanpå och häll såsen över. Garnera med finskuren gräslök.