Dela på Google+:

Bläckfiskspett

Ingredienser för 4 personer

per portion: 222 kJ / 53 kcal

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Tillagning

Koka och skär bläckfisken i lagom stora munsbitar. Halvera och ta ur kärnorna och det mjuka innandömet i slanggurkan, skär i munsstora bitar och lägg in i 2-procentigt saltvatten i 20–30 minuter. Häll sedan bort saltvattnet och trä upp bläckfiskbitarna med gurkbitarna på spett. Servera med Kikkoman Naturligt bryggd Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt och wasabipasta.

Tips: Bläckfisken kan också blandas med gurka och wakametång och serveras som sallad. Kikkoman naturligt bryggd sojasås och Tamari glutenfri sojasås kan användas istället för Naturligt bryggd less salt sojasås – 43% lägre salthalt.