Dela på Google+:

Asiatiskt nyårssallad

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1484 kJ / 354 kcal

  • 200 g kinesiska äggnudlar
  • 200 g sockerärtor
  • 2 röda paprikor
  • 1 liten röd chili
  • 1/2 litet vitkålshuvud
  • 4 msk vegetabilisk olja
  • 8 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 2–3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk koriander, hackad
  • nymalen peppar
  • ingefära, malen
  • 1–2 tsk honung

Tillagning

Tillagningstid: 35min

Koka nudlarna al dente i rikligt med kokande vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj, ansa och strimla sockerärtorna fint. Dela paprikorna och chilin på längden i två delar. Ansa och skölj halvorna. Strimla paprikorna och tärna chilin fint.

Ansa och strimla vitkålen mycket fint. Rör ihop olja, sojasås, vinäger och koriander och smaka av med peppar, ingefära och honung.

Blanda nudlar, sockerärtor, paprika, chili samt vitkål med dressingen, låt dra en liten stund och servera.

Tips: Om du tillsätter soja till kokvattnet för nudlarna får de lite extra sting redan medan de kokar. Om du vill göra vitkålen lite mer lättsmält kan du förvälla de skurna vitkålsstrimlorna i kokande vatten.