Dela på Google+:

Asiatiska blomkålsvingar

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1888 kJ / 451 kcal

Till blomkålsvingarna:

Dessutom:

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Dela blomkålen i små buketter och skölj dem. Rör ihop mjölet med ca 150 ml vatten och sojasåsen. Vänd buketterna i blandningen och fördela dem på bakplåt med bakplåtspapper. Baka i förvärmd ugn i 225 °C (varmluft 205 °C) i ca 15 minuter.

Skala och pressa vitlöken och blanda med tamarisåsen, sirapen, ingefäran, oljan och limesaften. Blanda de heta blomkålsvingarna med marinaden, lägg tillbaka på bakplåten och baka i ca 5–10 minuter till.

Ansa salladslöken, skölj och strimla till tunna ringar. Koka upp kokosmjölken med jordnötssmöret och smaka av med limesaft, sojasås och chilipulver. Garnera blomkålsvingarna med salladslök, sesamfrön och koriander och servera med kokossåsen.