Dela på Google+:

Ankbröst à l'orange teriyakistyle

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1314 kJ / 314 kcal

Tillagning

Tillagningstid: 50min

Lägg russinen i blöt i varmt vatten. Putsa ankbrösten. Hetta upp en panna och bryn hastigt ankbröstet utan olja med hudsidan ned.

Vänd köttet och bryn snabbt även den andra sidan. Lägg ankbröstet på ett grillgaller och rosastek i förvärmd ugn i 120 °C. (kärntemperatur 65 °C)

Slå in ankbröstet i aluminiumfolie, låt vila i ca 15 minuter, håll varmt under tiden. Ta bort överflödigt fett ur pannan. Tillsätt apelsinjuice och russin och reducera tills ¼ av vätskan är kvar. Därefter även socker efter smak och Kikkoman sojasås och fortsätt reducera.. Lägg tillbaka det förstekta ankbröstet i pannan och glasera. Lyft sedan ut ankbröstet ur pannan och skär det i skivor. Lägg upp på tallrik med passande tillbehör (t.ex. grönsaker och/eller ris) och häll över såsen.