Dela på Google+:

Vår designade bordsflaska – en riktig hit

”Design är källan till förbättringar i livet”. Det är den japanske industridesignern Kenji Ekuans motto, mannen som under årens lopp i högst väsentlig grad satt sin prägel på japansk formgivning av förpackningar och logotyper. Även när han designade för Kikkoman följde han denna princip. En av hans mest kända skapelser är den eleganta bordsflaskan för Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. Och det är vi på Kikkoman stolta över, vi kan idag inte tänka oss att vara utan den. Den traditionella och ändå trendiga bordsflaskan har faktiskt under åren blivit synonym med själva varumärket.

Funktionalitet med elegans

Redan 1961 lanserades 150ml flaskan och har hållit sig allt sedan dess. Den kurviga silhuetten och den diskreta texten på produkten är enkel, elegant och modern och gör flaskan till en absolut eye-catcher. På bordet hemma eller på restauranger runtom i världen, överallt är den vackra flaskan verkligen en fröjd för ögat.

Men flaskan är inte bara vacker, den är även otroligt praktisk! Den perfekta formen på pipen gör det möjligt att hälla ut små mängder soja, ja till och med att dosera droppvis – och fungerar naturligtvis utan spill. Därför är den inte bara den perfekta hjälpreda under matlagningen – utan har självklart en naturlig plats på matbordet när du bjuder dina vänner eller familjen på middag.

Då flaskan tål diskmaskin och locket kan skruvas av kan den användas om och om igen och vara till glädje i många år. Häll helt enkelt över Kikkoman Naturligt bryggd sojasås från den större standardflaskan med sin breda öppning i den designade bordsflaskan – och smaksätt med stil vid bordet.

Liten flaska med stor dragningskraft

Då Kikkomanflaskan förenar funktion och elegans på ett stilfullt sätt beundras den inte bara av proffs- och amatörkockar. Formgivaren Kenji Ekuan vann 2003 det högt ansedda designpriset ”Lucky Strike Designer Award”, för bland annat formgivningen av Kikkoman-flaskan.

Om du vill se den designade bordsflaskan i en helt annan miljö, kan du hitta ett exemplar i utställningssamlingarna i Design Zentrum Nordrhein Westfalen i tyska Essen eller i Museum of Modern Art i New York. Just nu kan den dessutom beundras på utställningen Made4you i Wiens design- och konsthantverksmuseum MAK.