Dela på Google+:

Nyårsmeny

Skandinavisk sushi

(4 personer)

Koka mandelpotatisen försiktigt med skal. Låt kallna. Ta bort skalet och skiva potatisen i centimeterstora skivor. Rör ihop majonnäs och pepparrot Lägg upp på tallrik; lägg potatis i botten och sedan sill och toppa med pepparrotsmajonnäs. Gör likadant med gravad lax och rökt lax.

Sesampanerade laxstavar med söt sojasås

(4 personer)

  • ca 600 g laxfilé 
  • sesamfrön 
  • salt och peppar 
  • olja till stekning

Sojasås

Skär laxen i 2x2 cm stora tärningar. Blanda ihop sesamfrön, salt, peppar och panera fisken. Stek fisken runt om så att den får fin färg. Rör ihop sojasåsen. Servera laxen med sojasåsen.

Marinerad rostbiff med gurka

(4 personer)

  • 125 g rostbiff

Marinad

Rör ihop marinaden och pensla köttet. Dela gurkan i stavar och rulla köttet runt om, fäst med en tandpetare.

Vårrulle med lax och spenat

(4 personer)

  • 400 g laxfilé 
  • 1 näve babyspenat 
  • wasabi 
  • filodeg 
  • olja till stekning

Marinerad kålrabbi

Skär laxen i 4 x10 cm stora bitar. Rulla ut degen och lägg laxen på en Spenatbädd. Stryk på ett tunt lager wasabi på laxen och rulla ihop till en vårrulle. Stek laxen snabbt runt om på alla sidor. Laxen ska fortfarande vara rå inuti. Låt rinna av på hushållspapper. Skala kålrabbin och skiva i tunna bitar och marinera i 5 minuter. Servera rullarna med kålrabbi samt Kikkoman soja och extra wasabi.