Dela på Google+:

Fredagsmys

Fajitas

(4 personer)

  • 4 kycklingfiléer

Paste 

Majs-guacamole 

  • 1 brk majskorn 
  • 1 dl crème fraiche 
  • 1 skalad vitlöksklyfta 
  • några droppar TABASCO® Original Sauce 
  • salt

4 tortillabröd 2 tärnade avokado 4 tärnade tomater 1/2 strimlat isbergssalladshuvud

Putsa kycklingfiléerna fria från hinnor. Blanda ihop ingredienserna till pasten. Gnid in den i kycklingen och låt marinera i ca 2 timmar i plastpåse.

Mixa ihop majs och crème fraiche. Pressa i vitlöken och krydda upp med TABASCO® Original Sauce smaka av med salt.

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in i ugnen tills de är klara ca 18-20 minuter.

Skiva kycklingen i skivor och lägg ihop din egen tortilla med grönsakerna och majs-guacamole.

Heta Tacos

(4 personer)

  • 500 g köttfärs 
  • olja till stekning 
  • 1 påse tacokrydda 
  • 2 msk vatten 
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle Sauce 
  • 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 12 st tacoskal, hårda 
  • 12 st tortilliabröd 
  • 1 burk tacosås 
  • 1 kruka sallad, strimlad 
  • 3 st tomater, hackade 
  • 1st gurka, hackad 
  • 1st gul paprika, hackad 
  • 1st röd paprika, hackad 
  • 1burk jalapeños 
  • 2 dl riven ost 
  • gräddfil

Sätt ugnen på 175 grader.

Hetta upp en stor stekpanna och bryn köttfärsen i olja. Tillsätt tacokryddan när det börjar bli klart tillsammans med vatten, TABASCO® Chipotle Sauce & Kikkoman. Rör om och låt puttra i 2-3 minuter på låg värme. Skölj salladen. Skölj och hacka resterande grönsaker. Lägg upp i separata serveringsskålar.

Värm tacoskalen i ugnen i 2-3 minuter och lägg i en brödkorg.

Kycklingtacos

(4 personer)

  • ca 600 g kycklinglårfilé

Marinad 

Ostsås 

  • 1 ½ dl smakrik riven ost 
  • 1 dl crème fraiche 
  • TABASCO® Original Sauce 
  • Salt och nymald svartpeppar

Marinerad rödlök 

  • 1 rödlök, tunt skivad 
  • 2 msk olivolja 
  • 1 msk färskpressad limesaft 
  • 1 tsk TABASCO® Green Sauce 
  • ½ tsk havssalt

Krispiga grönsaker 

  • 100 g vitkål, strimlad 
  • 1 burk kidneybönor à 400 g 
  • 1 burk majs à 200 g
  • Tacoskal

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Pensla kycklingen med marinaden och stek dem klara i ca 15 minuter.

Blanda under tiden tillbehören. Rör ihop ingredienserna till ostsåsen och smaka av med TABASCO® Original Sauce. Krydda med salt och peppar.

Marinera rödlöken med olivolja, limesaft, TABASCO® Green Sauce och havssalt. Låt stå i 5 min.

Skölj kidneybönorna och majsen i kallt vatten. Blanda med vitkålen.

Skär upp den klara kycklingen i strimlor.

Servera alla tillbehören till tacon.