Dela på Google+:

Bakismat

Classic Burger

(4 personer)

  • 1/2 kg nötfärs 
  • 1/2 dl ströbröd 
  • 1 dl mjölk 
  • 1/2 gul lök, hackad 
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap 
  • 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 1 msk Tabasco® Chipotle 
  • smör till stekning 
  • sallad 
  • cheddar ost 
  • tomat 
  • hamburgerdressing 
  • hamburgerbröd

Lägg ströbrödet i en bunke och slå över mjölken. Låt svälla i 5 minuter. Lägg i färs, lök, senap, soja och TABASCO® Sauce. Arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till fyra biffar. Stek biffarna i smör 3–5 minuter på varje sida.

Servera burgarna med tillbehör.

Chicken Wings

(4 personer)

  • 1 kg kycklingvingar

Marinad

  • 2 ½ dl pizzasås 
  • 2 msk TABASCO® Original Sauce 
  • 4 msk TABASCO® Chipotle Sauce 
  • 3 msk honung 
  • 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 4 msk solrosolja 
  • saft från ½ lime 
  • Blue cheesesås 
  • 70 g ädelost/blåmögelost 
  • 1 ½ dl crème fraiche 
  • 1 tsk TABASCO® Original Sauce 
  • salt 
  • 150 g blekselleri 
  • 100 g morötter

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingvingarna i en smord ugnssäker form. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Blanda ihop marinaden med kycklingvingarna och tillaga i ugnen i ca 45-50 minuter. Riv osten, rör ihop med crème fraiche och TABASCO®. Smaka av med salt. Skölj sellerin och skala morötterna, skär i stavar. Lägg upp de varma vingarna på ett fat och servera med blue cheesesås och grönsaker.