Dela på Google+:

Kikkoman: Marknadsledande i världen i sojasås

Kikkomangruppen har sina rötter i produktion och försäljning av sojasås. Miljoner människor i hela världen känner till och använder vår naturligt bryggda sojasås. I Japan och utomlands engagerar sig Kikkoman även i andra, delvis likande affärsområden. Kikkoman har till exempel startat dotterbolag eller har andelar i företag inom affärssektorerna läkemedel, vin, likör, fruktsaft, tomatprodukter och asiatiska livsmedel. Dessutom har Kikkoman dotterbolag inom restaurang- och handelssektorn. Exempelvis ingår de japanska topprestaurangerna Daitokai i Berlin och Köln i Kikkomangruppen, och en av de största grossistföretagen för direktimporterade asiatiska livsmedel, JFC International Group, är ett helägt dotterbolag till Kikkoman.

Produktion runt om i världen

Ungefär 6500 medarbetare styr det japanska företagets utveckling i dess säten i Japan, Singapore, Taiwan, Kina, Australien, Kanada, USA och Europa. Kikkoman har nio produktionsanläggningar i Japan, USA, Singapore, Taiwan, Kina och Nederländerna. Varje år framställs ungefär 400 miljoner liter Kikkoman Naturligt bryggd sojasås i bryggerierna för att sedan återfinnas i stormarknader, delikatessbutiker och asiatiska butiker.

För att täcka det växande behovet av soja på den europeiska marknaden invigde Kikkoman sitt första europeiska bryggeri i Hoogezand-Sappemeer, Nederländerna, i oktober 1997. Från denna produktionsanläggning levereras Kikkomans såser till hela Europa.