Dela på Google+:

Förhöj smaken – med salladsdressing

Även den mest vackra och krispiga salladen måste avrundas för att bli smakfull. Det är dressingen som gör det, och det bästa är att du kan låta kreativiteten flöda fritt när du gör den. Somliga vill bara ha den klassiska varianten på olja och vinäger, medan andra kryddar på salladssåsen med örter och andra tillbehör. Dressingen är lika självklar på salladen som smöret på brödet. Det tyckte vi var en bra anledning till att ägna dressingar lite mer uppmärksamhet.

Låt oss ta en titt på vad som bör finnas i en dressing

Vad utmärker egentligen en god salladsdressing? Är det färgen som ger det där lilla extra till grönsalladen? Är det ingredienserna som gör skillnaden på en sisådär dressing och en toppdressing som får det att vattnas i munnen? Allt är tillåtet! Allt efter smak och tycke kan dressingen var tunn- eller tjockflytande, transparent eller färgstark, ha intensiv eller mild smak. Det finns inget patentrecept på en perfekt dressing. Den kan basera på vinäger och olja, på yoghurt eller grädde. Här har kreativiteten inga gränser. Även om du bestämmer dig för en färdigdressing är du i valet och kvalet. Med olika smakriktningar som ”american” eller ”thousand island” kan du förvandla en enkel grönsallad till en kulinarisk njutning. Men även om utbudet på läckra dressingar är stort, får du inte glömma att inte varje dressing passar till varje sallad.

Måste det vara köpt salladsdressing? Du kan göra den själv!

Av tidsskäl eller av ren bekvämlighet tenderar tyvärr vissa att använda köpt färdigdressing. Det är synd, för det är så enkelt och det går så snabbt att göra en riktig god dressing. Och för salladsälskare är det mycket mer spännande att ge fantasin fritt utlopp. Ingredienserna finns att köpa överallt och är i regel mycket prisvärda. Den som vill ha det lite krämigare kan förhöja smaken med en härlig salladssås på yoghurt. Den som föredrar den klassiska varianten väljer någon variation av vinäger och olja för den krispiga grönsalladen.

Video: Snabbpimpade sallader