Dela på Google+:

Efterrätter med Kikkoman sojasås

Sojasås kompletterar desserter perfekt. Fyra rena ingredienser, en naturlig bryggningsprocess och ungefär 300 olika aromämnen är hemligheten bakom Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. Pimpa dina dessertkreationer med denna ovanligt stora mångfald av aromer och upptäck den speciella saltsöta smaken – du kommer att gilla den.

Söta efterrätter i ny tolkning

I Japan upplever desserter med sojasås som ingrediens en veritabel högkonjunktur. Där ger nu sojasåsen glasskreationer en karamellig arom. Populära är också crème caramel med sojasås, choklad med knapriga små sojasåsbitar i och kakor och tårtor där degen eller fyllningen blandats med sojasås – för oförglömlig umami.

En känd japansk konditor har exempelvis skapat en rulltårta där sojasås och vanilj harmonierar enastående med varandra. Den fina aromkombinationen har redan funnit många ivriga anhängare även utanför Japan.

Receptidéer för hemma bakning

Vill du också trolla fram saltsöta desserter? Med Kikkoman är det mycket enkelt att fånga in smaken av sojasås i söta rätter. För att du ska lyckas med en gång med efterrätter med sojasås har vi ställt samman ett par recept till dig. Prova våra choklad-soja-sufflé. Eller våra brownies med två sorters choklad och sojakolasås.