Testa med alla sinnen

Prova själv, testa!

Kikkomans kvalité – den kan du se, lukta och smaka

Se skillnaden!

Kan du se vad som är skillnaden mellan sojasåserna i de här två skålarna? Kikkoman sojasås har en transparent, livlig, djupt rödbrun färg medan sojasås som inte bryggts naturligt är mörk och oklar som sirap.

 

Lukta skillnaden!

Rör om vilken sojasås som helst en liten stund med en pinne. Håll sedan pinnen direkt under näsan och andas in djupt. Du kommer att märka en markant skillnad på doften. Kikkoman sojasås doftar lite sött och sprider en fin arom som retar aptiten. Sojasås som inte bryggt naturligt har en mycket intensiv lukt som täcks över av en kemisk arom.

Känn skillnaden!

Doppa en pinne i varje sojasås. Mörk, kemisk sojasås klibbar fast vid pinnens spets. Kikkoman sojasås droppar däremot sakta ner från pinnen. Ett klart kännetecken på kvalité.

Smaka skillnaden!

Prova ett par droppar Kikkoman sojasås. Du kan genast konstatera att den har en rik, komplex arom och en fyllig, angenäm smak. En smak som framhäver den karakteristiska smaken på alla livsmedel utan att täcka över den. Sojasås som inte bryggts naturligt smakar däremot salt, påträngande och konstgjort.

Visste du...?

Kikkoman sojasås har en unikt transparent, djupt rödbrun färg. Den är resultatet av ”maillardreaktionen” som börjar när bryggningsprocessen pågått i två till tre månader.