Naturliga ingredienser

Naturliga ingredienser

Kikkoman – det naturliga! Fyra rena ingredienser, inga dolda tillsatser

Att leva sunt och hälsomedvetet är vad allt fler människor vill göra. Vad som behövs är sund, välbalanserad kost med livsmedel som är så naturliga som möjligt. Fria från konstgjorda tillsatser och smakförstärkare. Vilket är precis det som Kikkoman lovar och går efter. Kikkoman Naturligt bryggda sojasås består endast av fyra väl utvalda ingredienser: vatten, sojabönor, vete och salt. Den är helt fri från konstgjorda tillsatser – men har ändå en fyllig smak.

Sojabönans, vetets och saltets roll

Sojabönan är den viktigaste ingrediensen i Kikkoman sojasås. Det är nämligen framför allt proteinerna som finns i sojabönorna som ger Kikkoman sojasås dess unika egenskaper. Kolhydraterna i vetet ger Kikkoman sojasås den fina aromen och en viss sötma. Saltet löses upp i vatten. Denna saltvattenlösning reglerar bakteriernas tillväxt under bryggningsprocessen och fungerar som naturligt konserveringsmedel. Därför kan Kikkoman avstå helt från konstgjorda konserveringsmedel och tillsatser.

100 procent naturligt, från ingredienserna till smaken

Den naturligt bryggda sojasåsen från Kikkoman pimpar upp de mest olika maträtter. Den är den perfekta smaksättaren i krispiga sallader och kraftiga kött-, kyckling- och fiskrecept – varje dag. Och det gör den utan att täcka över den rena naturliga smaken på grönsaker, kött etc. Just därför att den har en välbalanserad mix av de fem grundsmakerna sött, surt, salt, beskt och umami. Kikkoman sojasås lyfter fram och ger en fylligare smak inte bara på asiatiska specialiteter, utan även på maträtter från världen runt. Dessutom har den förstklassiga näringsvärden! För Kikkoman sojasås innehåller 0 procent fett och endast få kalorier. Perfekta förutsättningar för alla som liksom Kikkoman älskar det naturligt.

Visste du...?

Kikkoman Naturligt bryggd sojasås bryggs helt naturligt efter ett recept som är mer än 300 år gammalt. Sex månader tar det tills Kikkoman sojasås har framställts av de fyra väsentliga ingredienserna – men det lönar sig att vänta. Övertyga dig själv om hur ren och naturlig såsen är. Kontrollera helt enkelt ingredienserna på etiketten...