Kikkoman sojasås: garanterat GMO-fri!

Kikkomans sojabönor är helt fria från genteknik

Vi lägger ett stort värde på våra råvarors kvalité, härkomst och på naturlig produktion. Vår höga kvalité på ingredienserna ger den karakteristiskt mångsidiga smaken på alla Kikkoman sojasåser. Därför avstår vi från konstgjorda tillsatser i våra såser och använder endast non-GMO-sojabönor. Det gör alla sojasåser från Kikkoman till helt naturliga smaksättare. Utan genteknik och för en absolut säker njutning.

Fri från GMO eller inte? Det ser du på etiketten

GMO står för ”gentekniskt modifierade organismer”. Kikkoman använder endast sojabönor som är GMO-fria eller fria från genteknik. Ett klart kännetecken för kvalité. Alla livsmedel, ingredienser och tillsatser som framställts direkt av GMO-växter är märkningspliktiga inom EU. Det ser du på ingrediensförteckningen eller på etiketten på uppgiften ”genetiskt modifierad” eller ”framställda av genetiskt modifierade ...”. Detta gäller dock inte för animaliska produkter såsom kött, mjölk eller ägg. Den goda nyheten: Kikkoman sojasåser är garanterat GMO-fria!

Visste du...?

Kikkoman sojasås framställs av endast fyra omsorgsfullt utvalda ingredienser: vatten, sojabönor, vete och salt. Och den är helt fri från alla konstgjorda tillsatser – men har ändå fyllig smak!