Kikkoman kvalité

Vad är det som gör kvalitén på Kikkoman sojasås så överlägsen?

  1. Rik på umami
    Under den långa mognadsprocessen uppstår umamismaken (pikanta rätter blir änne smakfullare med umami) som ger Kikkomans sojasås sin unika, fylliga smak.
     
  2. Högre kvävehalt
    Den intensiva, sammetslena smaken på Kikkoman sojasås uppstår genom aminosyror (kvävehalt). Här gäller då: Ju högre kvävehalt, desto bättre kvalité och desto intensivare smak.
     
  3. Lättillgängligt
    Kikkoman framställer sina sojasåser i Nederländerna mitt i Europa för att kunna garantera tillförlitlig lättillgänglighet.
     
  4. Funktionella fördelar
    En del av de 300 aromkomponenterna agerar som förstadier till aromer. Dessa förstadier förenar sig med råämnena, bildar en egen arom och berikar alla maträtter.

Lagstadgat värderingssystem för sojasås i Japan

På den japanska marknaden klassificeras sojasåser i enlighet med Japanese Agricultural Standard (JAS) efter sin totala halt av kväve och protein. Denna klassning visar hur mycket umami det finns i en sojasås.

 

HaltKväve totalt (viktprocent)Protein (viktprocent)
Särskilt hög halt> 1.50> 9.38
Hög halt> 1.35> 8.44
Standardhalt> 1.20> 7.50

 

Låt oss se hur det ser ut för sojasåsen från Kikkoman:

Kikkoman sojasås innehåller 10 g protein per 100 ml. Därmed tillhör den definitivt kategorin ”särskilt hög halt”.

Kikkoman Food Europe är certifierat i enlighet med följande standarder:

Upptäck mer

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.