Dela på Google+:

Gös med grönsaksstrimlor i asiatisk sås

Ingredienser för 4 personer

  • 300 g sötvattensfisk, t.ex. gös
  • 1 schalottenlök
  • 4–5 shiitakesvampar
  • vardera 1/4 röd och gul paprika
  • 250 ml fiskbuljong/dashi
  • 3 msk saké
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 1/2 msk mirin
  • 1 msk strösocker
  • 3 tsk potatismjöl, upplöst i 3 tsk vatten
  • 4-5 stjälkar gräslök
  • Dessutom: vetemjöl, olja för fritering

Tillagning

Först såsen: Finstrimla eller finskiva paprikan, schalottenlöken och svamparna. Hetta upp olja i en panna och fräs upp grönsakerna. Koka upp fiskbuljongen eller dashin tillsammans med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, mirinet och strösockret. Rör ned lite redningsvätska och till sist den skurna gräslöken.

Skär fisken i munsstora bitar, vänd i mjölet och fritera hastigt i 180 °C. Lägg upp fiskbitarna i små skålar och tillsätt såsen med grönsakerna.