Dela på Google+:

Friterad tofu

Ingredienser för 4 personer

  • 1 tofu 
  • 120 ml fiskbuljong / dashi 
  • 40 ml mirin (japanskt matlagningsvin) 
  • 40 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås 
  • 80 g rättika
  • 10 g färsk ingefära 
  • 1 salladslök 
  • grön minipaprika eller okra
  • mjöl att vända i
  • lite 7-kryddor-pulver eller chili
  • olja till fritering
  • chiliflingor eller shichimi

Tillagning

Låt sidentofun rinna av väl. Skala och finriv rättikan och pressa ut vattnet. Finriv den färska ingefäran. Skär salladslökarna i tunna ringar och klappa dem torra.

Till såsen: Låt mirinet koka upp i en stekpanna. Tillsätt fiskbuljongen och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. Värm upp väl. Vänd tofubitarna i mjöl och fritera vid 170° C. Fritera även minipaprikan eller okran en kort stund.

Lägg upp den friterade tofun med paprikan/okran och garnera med den fina rättikspurén och salladslökarna. Häll på sås upp till hälften av tofun och dekorera med chiliflingor eller shichimi. Servera varmt.

Tips: Den här rätten blir vegetarisk om du byter ut fiskbuljongen mot grönsaksbuljong.