Dela på Google+:

Inte alla tål vete, korn osv.

Sädeslag är ett av våra vanliga baslivsmedel i Sverige, rikt på fibrer, kolhydrater, kalcium och vitaminer. Det kan vara svårt att tänka oss att vara utan sädeslag i köket. Men inte alla personer tål vete, korn och liknande. Ofta räcker en tugga bröd för att få magknip. Sedan kommer illamående, diarré och huvudvärk. Enligt svenska celiakiförbundet är ca 200 000 personer i Sverige glutenintoleranta (celiaki). Sjukdomen kan bryta ut när som helst i livet och den blir ännu vanligare. Medvetenheten om detta tema har redan ökat markant i samhället. Även livsmedelshandeln har reagerat med ett brett utbud på glutenfria produkter, som förr fanns bara i hälsokostbutiker och på postorder. Idag är produktutbudet större, både i apotek och livsmedelsbutiker. I Kikkomans glutenfria Tamari soja använder vi vinäger istället för alkohol vilket gör att även personer med muslimsk tro kan njuta av såsen. Den är halalcertifierad.

Njuta sojasås trots glutenintolerans

Naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås bjuder på samma sedvanliga, omisskännliga och fylliga smak som originalet, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, och framställs av endast fyra ingredienser: vatten, sojabönor, salt och vinäger.

För personer med celiaki har det blivit lättare att få tag i glutenfria livsmedel. Men för personalmatsalar och restauranger är dessa intoleranser inte sällan en stor utmaning. Glutenfria produkter finns det en hel del nu för tiden, men hur ser det ut med smaksättningen? För alla som gärna smaksätter med sojasås finns nu vår naturligt bryggda Tamari glutenfria sojasås även i praktisk 1-liters PET-flaska.