Dela på Google+:

Glutenfri Teriyakimarinad

Med vår Glutenfri Teriyakimarinad ger vi alla som älskar sojasås, men inte tål gluten, möjlighet att kunna njuta av kött och grönsaker med omisskännlig teriyaki smak. Den här såsen ger rätterna en enastående fyllig smak och kan användas som marinad under grillsäsongen eller som extra sting till hastigt stekt kött.

Teriyaki – en klassiker i det japanska köket

Teriyaki kommer från de japanska orden ”teri” (glans) och ”yaki” (grilla, bräsera) och är ett japanskt sätt att tillaga kött och fisk. Då marineras först ingredienserna och sedan grillas eller steks de och får då en söt-pikant smak. Men teriyaki är inte reserverad för det japanska köket. Såsen passar lika perfekt till svenska grillklassiker.

Ingredienser 
Glutenfri Sojasås, (vatten, sojabönor, salt, ättika), vin (innehåller svaveldioxid), socker, vatten, ättika, salt, kryddextrakter, lökpulver, vitlökspulver. 
Näringsvärde per 100ml 
Energi [kJ/kcal]  430/ 101
Fett [g]   0
    varav mättat fett [g]  0
Kolhydrat [g]  14
    varav sockerarter [g]  14
Protein [g]   6.9
Salt [g]  11.5