Dela på Google+:

Saltreducerad matlagning

Kikkoman har undersökt de hälsorelevanta egenskaperna hos naturligt bryggd sojasås under årtionden. De sista resultaten visar att naturligt bryggd sojasås skulle kunna sänka salthalten i konventionella livsmedel med upp till 50 procent världen runt, utan att det skulle inverka negativt på smaken som alla konsumenter älskar.

Även du kan dra fördel av denna hälsosamma egenskap genom att helt enkelt byta ut bordssaltet i matlagningen och vid bordet mot sojasås.

Äta sunt med Kikkoman

Du kan reducera ditt saltintag påtagligt genom att helt enkelt byta ut salt mot Naturligt bryggd sojasås från Kikkoman.

Mellan de fem grundsmakerna (salt, surt, beskt, sött och umami) finns ett inbördes samspel. Kikkomans sojasås innehåller mycket naturligt umami. Umami stöder din upplevelse av salt smak i maten. Du kan alltså avstå från salt i matlagningen och ändå njuta av en fyllig smak.

Användningsområden hemma:

  • Salladsdressing (upp till 50 % mindre salt2))
  • Soppor (upp till 24 % mindre salt3))
  • Stekta rätter (upp till 29 % mindre salt2))

Användningsområden inom industrin:

  • Färdigsoppor (upp till 33 % mindre salt3))
  • Marinerat kött (upp till 29 % mindre salt2))
  • Såser (upp till 50 % mindre salt2))
  • Bröd (upp till 39 % mindre salt3))
  • Skinka, korv (upp till 35 % mindre salt4)