Dela på Google+:

Frågor och svar

Hur doserar man sojasås rätt?

Hur mycket soja du tar, det beror på vilken maträtt det gäller och naturligtvis på din egen personliga smak. Fördelen med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås är att du egentligen inte kan överdosera. För Kikkoman lyfter fram ingrediensernas egen smak utan att dominera. Andra sojasåser däremot, framför allt de kemiskt tillverkade, kan göra maten onjutbar med den intensiva, konstgjorda aromen.

Behöver jag salt om jag använder sojasås?

Du kan avstå helt från salt om du smaksätter din mat med soja. Soja är en perfekt saltersättning! För alla som gärna vill avstå helt från salt eller dra ned på sitt saltintag finns det Kikkoman Naturligt bryggd Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt

Hur bör sojasås förvaras?

Bäst förvaras en öppnad flaska i kylskåpet, där sojan skyddas mot ljus och värme.

Passar sojasås bara till asiatiska maträtter?

Även om sojan har sitt ursprung Asien är Kikkoman Naturligt bryggd sojasås en allroundkrydda som passar alldeles utmärkt till de flesta maträtter. Allt från soppa till sallad, från kött- till fiskrätter och från grönsaker till pasta. 

Hur känner man igen en naturligt bryggd sojasås?

Det märks på färgen, smaken och aromen. Det är förstås svårt att provsmaka i butiken, så titta noga på listan med ingredienserna. Kikkoman Naturligt bryggd sojasås består enbart av de fyra rena ingredienserna sojabönor, vete, vatten och salt och innehåller varken färgämnen eller smakförstärkare. Dessutom är den naturligt bryggd, inte kemiskt tillverkad.

Innehåller Kikkoman konstgjorda tillsatser?

Nej, Kikkomans sojasås innehåller enbart de fyra rena ingredienserna sojabönor, vete, vatten och salt. Dessa utvecklas i en naturlig bryggningsprocess till Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. Vi tillsätter inga tillsatser alls.

Finns det någon skillnad på sojasåsen i den designade bordsflaskan och sojasåsen i den ”normala” flaskan?

Nej, det finns ingen skillnad. Båda produkterna är samma naturligt bryggda sojasås. Den har bara fyllts i olika flaskor. Den vackra bordsflaskan är inte bara en prydnad på matbordet, den gör det också trevligare att smaksätta och lättare att dosera rätt. Den designade bordsflaskan är dessutom lätt att återfylla och tål att diskas i diskmaskinen.

Vad är skillnaden på kinesiska och japanska sojasåser?

Kinesisk soja bryggs vanligtvis betydligt kortare tid än japansk. Dessutom har många kinesiska sojasåser en högre salthalt. Därtill kommer att en del kinesiska sojasåser är utdrygade genom att fermenterad, dvs. jäst, soja blandas med kemiskt tillverkad soja. Rätt ofta innehåller kinesisk sojasås tillsatser. 

Är Kikkomans sojasås en kinesisk sojasås?

Kikkoman Naturligt bryggd sojasås är en japansk soja. Men naturligtvis kan den användas till kinesiska maträtter. Den är en allroundkrydda.

Vad är det speciella med Kikkomans sojasås jämfört med andra sojor?

Fyra rena ingredienser, en naturlig bryggningsprocess och ungefär 300 olika aromämnen är hemligheten bakom Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. Än idag bryggs den efter ett recept som är mer än 300 år gammalt.

Hur tillverkas sojasås?

Kikkoman Naturligt bryggd sojasås framställs efter ett mer än 300 år gammalt recept i en naturlig bryggningsprocess som tar ungefär sex månader. Sojasåsen består enbart av de fyra rena ingredienserna sojabönor, vete, vatten och salt. Inga som helst tillsatser tillsätts. Exakt vad som händer i de olika stegen i framställningen kan du läsa om här.

Vilket näringsvärde har den naturligt bryggda sojasåsen från Kikkoman?

Vår naturligt bryggda soja har följande näringsvärde per 100 ml:

Vilket näringsvärde och vilken salthalt har Kikkoman Naturligt bryggd Less salt sojasås?

Vår naturligt bryggda soja med lägre salthalt har följande näringsvärde per 100 ml:

Är naturligt bryggd soja från Kikkoman glutenfri?

Kikkoman Naturligt bryggd sojasås har en glutenhalt som ligger under detektionsgränsen på 10 ppm (enligt mätningar som utförts av oberoende institut). Vid glutenintolerans rekommenderar vi Kikkoman Naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås.

Framställs Kikkomans sojasås av genetiskt modifierade sojabönor?

Kikkoman ger akt på att ingredienserna har mycket hög kvalitet och att framställningsmetoden är naturlig. Därför är alla Kikkoman-produkter som produceras i Nederländerna framställda med GMO-fria sojabönor. 

Framställer Kikkoman produkterna i Japan?

För den europeiska marknaden produceras Kikkoman Naturligt bryggd sojasås i Sappemeer i Nederländerna. Vid framställningen av den naturligt bryggda sojan används endast fyra rena ingredienser. Sojabönorna kommer från Brasilien, vetet från Tyskland, salt och vatten från Nederländerna.